pühapäev, 6. detsember 2009

Kambja-Pangodi

Laupäeval tekkis mõte käia fotokaga Pangodi järve ääres. Ilm näitas ka veidi sõbralikumat nägu. Marsruut oli esialgu tuttav - Ignase-Sipe-Vana-Kuuste-Kambja. Vast 800 meetrit pärast Põlva teelt ära keeramist tegin peatuse ja esimesed pildid.



Kambjast edasi otsustasin sõita Kavandu teed mööda, lootes tee ääres midagi põnevat näha. Paraku oli esimene asi vihm, mis endast märgatavad jäljed tuuleklaasile jättis. Tee polnud kõige hullem, kuid auke siiski jätkus. Esimene üllatus tuli ca seitsmendal kilomeetril, kui vasakut kätt jäi kena vesiveski koos mitte päris tühja paisjärvega. Kaardi järgi tegin pärast kindlaks, et tegemist oli Peeda-Veski nimelise kohaga. Paraku ei mahtunud veski kuidagi pildile, kuigi selle nimel sai isegi natuke võsas mütatud. Järgmine peatus oli Matsi järve juures kõrgema künka otsas. Järv ise jäi teest üsna kaugele ja kuigi talle pääses mööda kunagist põldu tüki maad lähemale, jäid vaadet ikkagi varjama võsa ja mõned suuremad puud. Koht ise oli ilus, suvel või kevadel mõnus vaateid nautida.




Kavandust sõitsin edasi Kodijärve poole. Paremat kätt ilmus nähtavale järv, mida algul ekslikult Pangodi järveks pidasin (mul polnud kaarti kaasas). Tegelikult oli see Kodijärve suurem naaber Kivijärv. Tegin auringi ümber Kodijärve hooldekodu, et jõuda Palumägede kanti (oleksin võinud ka Kivijärve tagant otse sõita). Telkimis- ja piknikukohta viiva raja alguses oli parkla, kuhu sai jätta auto. Ja edasi läbi ilusa metsa järve äärde. Järgnevalt väike valik seal tehtud piltidest.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar