pühapäev, 29. märts 2015

Varakevad Pärnu jahisadamas

Käisime Pärnus Vassilissat talvekatte alt vabastamas. Tartumaal tibutas kevadist vihma, Viljandi kandis ka, aga Pärnus ei sadanud. Kuigi soe ka polnud, kõigest 4-5 kraadi, aga tuul püsis üsna vaikne. Laevale pilk peale heidetud, läksime jõe äärde. Kopp süvendas parajasti C ja D kai piirkonna vahelist ala.


Oli näha, et mõne jaoks on purjetamishooaeg alanud. Kaks Optimisti lõpetasid parajasti treeningut, arvatavasti mitte esimest tänavu kevadel.


Üldiselt ongi nii, et selleks ajaks, kui viimased avamerejahid vette saavad, on svertpaatidel juba mitu regatti peetud.


Vassilissa talvitus tänavu üsna hästi. Teda varjanud koormakatte kinnitusnöörid olid küll osaliselt katki, aga parrastel polnud näha mingeid kriimustusi ega nööridest jäänud triipe. Koormakate ise, kuigi mitte kõige õhem, oli mitmest kohast, kus teravamate nurkade vastu puutus, auklikuks kulunud.


Kai peal on ehitustööd samuti pooleli. Uuendatakse olemasolevat slippi ja külaliskaid ning ehitatakse uus slipp svertpaatidele.


Kõik avamerejahid seisavad veel kaldal. Aga juba kolme nädala pärast on esimesed neist kindlasti vees. Olgu ilm milline tahes, 2. mail avatakse uus purjetamishooaeg, nädal hiljem toimub svertpaatide mairegatt, avamerejahtide kolmapäevakud algavad 6. maist.


Aluste mereklaariks seadmine sõltub ilmast. Kohe, kui sooja lubatakse nii palju, et on mõtet värvima hakata, hakkab elu staapelplatsil kihama.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar