laupäev, 18. veebruar 2012

Videokomplekt peaaegu koos

Eile leidsin Lõunakeskuse Photopointi allahinnatud kauba riiulilt huvitava vidina - see oli Velbon tripix-mtp-1 mitmeotstarbeline lauastatiiv. Paistis olevat soliidne metallist asi. Uurisin ja otsustasin ära osta, sest vaatluse põhjal kaldusin arvama, et see sobib olemasoleva tehnikaga. Hind oli kõigest 16 EUR. Statiivi peale annab kinnitada kaamera koos mikrofoni või valgustiga, nagu allpool näha.



Olin kuu aja eest soetanud Opteka Xgrip sanga, mille külge sai lisaks kaamerale kinnitada kas mikrofoni või valgusti. Suundmikrofoniks valisin Røde Videomic Pro, selle tellisin Amazonist. Valgusti (Manfrotto Mini LED light) ostsin Photopointist. Eraldi andisd asjad selliselt kombineerida:



Muidugi saaks vajaduse korral panna valgusti lauastatiivile jne. Aga mõnikord on vaja kasutada mikrofoni ja valgustit koos. Selleks võiks muidugi osta veel mingi lisavidina.



Siis avastasin, et kui lauastatiivi jalad kokku lappida, saab seda kinnitada statiivile või kuhugi mujale. Kas ka Xgripi peale? Pärast väikest kombineerimist asi õnnestuski, tulemuseks üsna mitmekülgne komplekt, mis võimaldab vajaduse korral muuta kaamera nurka. Kogu kaadervärgi alla võib veel monopoodi kruvida, et pikemate (ja mitte maast, laua või kapi pealt võetavate) kaadrite puhul kätt puhata.



Kogu kupatus kaalub kokku 1592 grammi ja on käes üsna stabiilne. Eile tellisin ära ka viimase puuduva vidina - Audio Technica ATR-3350 rinnamikrofoni. Eks näe, kas valik õnnestus.

Seni komplektis:
Kaamera Canon Legria HF G10, Hoya UF filter 58mm
Mikrofon Røde Videomic Pro koos vahtkummist tuulekaitse ja kassiga
Led valgusti Manfrotto Mini LED Light, 24 LED dioodi, töötab kahe AAA patareiga umb tunni.
Opteka Xgrip
Velbon tripix-mtp-1 multi function table pod
Akulaadija Lemix

Lisaks on olemas Zoom H4n Handy Recorder, Manfrotto statiiv (seni ainult fotopeaga) ja monopod. Peaks hakkama saama enam-vähem igas olukorras.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar