pühapäev, 12. aprill 2009

Puka ja Kuutsemägi





Huvitav on see, et enamasti eksivad meteoroloogid ilma ennustamisel enamasti ni, et prognoos on parem tegelikust ilmast. Ka tänaseks ülestõusmispühaks lubati sooja 8 - 14 kraadi, paraku näitab termomeeter meil poole kolme ajal vaid 4 pügalat. Põhjarannikul olevat veelgi külmem. Aga eile oli kene kevadilm. Õhtupoolikul käisimePuka ümbruses koos Edithi ja Annesega veidi matkamas. Järgnevalt mõned pildid sellest ilusast retkest.


Sooja oli oma 14 kraadi, aeg-ajalt piilus päike pilvede vahelt, ent paar korda sabistas ka kerget vihma. Vindid laulsid lausa kõrvulukustavalt. Annes esines parimas pooljuhi rollis ja juhatas meid vajalikust teeotsast hooga mööda. Käia oli üsna palav, peagi olin sunnitud fliisi seljast võtma ja jope otse särgi peale tõmbama. Hõlmad jäid sellegipoolest lahti. Päikesepoolsetes kõrgemates teeveertes õitsesid sinililled ja näsiniined.



Pika marssimise peale hakkas mulle tunduma, et Põhja-Läti on juba päris lähedal, sest järjest rohkem oli metsa all ja kraavides lund. Umbes poolteist tundi pärast matka algust leidsime ennast Kuutsemäelt.



Nojah, siin saaks veel suusatada. Kõvasti kokku pressitud lumi sulab visalt. Mäealused heinamaad olid sulaveest märjad. Kuuldavasti olevat eile-täna mäel tähistatud hooaja lõppu, aga pärast kella seitset oli kõik juba vaikne. Ei ühtki suusatajat. Tõstukid seisid.



Kuutsemäelt suundusime Annese juhtimisel otse üle heinamaa Puka suunas. Peagi jõudsime maratonirajale. Nüüd leidsin, et meie retke võiks nimetada "Hüvasti talv". Kuna tänavu jäi taas Tartu maratonil käimata, korvasime selle mööda maratonirada marssides. Siis veel paar lõiget ja viimaks jõudsime veidi enne päikeseloojangut ka sinna, kuhu olime tegelikult tahtnud jõuda - Saunamäe lagunenud hüppetorni juurde, kust avanesid vapustavad vaated.





Ilu ja avaruse nautimiseks polnud kuigi palju aega, sest kell hakkas üheksale lähenema, kuid juba kell seitse pidime olema Udernas Jaani ja Elleni juures saunas. Nii kujuneski edasine tee üsna kiireks astumiseks. Google Earth annab mõõtes marsruudi pikkuseks 18-19 kilomeetrit, usun ets see viimane number on õige. Lisaks tuli sageli üles- või allamäge minna. Kaks korda vajus parem jalg läbi lume hästivarjatud veeauku. Tuli välja päris paras treening enne Nepaali.



Sauna jõudsime kella kümne paiku, õnneks oli kuumust veel piisavalt. Koju tagasi saabusime kell üks öösel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar