laupäev, 7. november 2009

Veinitegu

Täna sai pudelitesse villitud septembri algul veel suveõunte mahlast käärima pandud vein. Rootsi veinipärm tootis umbes kolme kilo suhkru abiga 21 liitrit üheksa kraadi kangust kuiva veini. Pärm ja muud komponendid (käärimise peataja ja selitusained) on toodetud Rootsis (Drinkit), kuid Eestis turustatud Varleki vahendusel. Üks komplekt on mõeldud 25 liitri veini valmistamiseks. Meil tuli jooki veidi vähem, kaks korda sai pudeli põhja settinud pära minema kallatud, natuke veini sai ümbervalamiste ja villimise käigus ka ära degusteeritud. Sahvrisse läks laagerdama kakskümmend seitse 0,75 liitrist pudelit, jõuluks peaks vein olema juba päris joodav. Varsti lõpetab käärimise ka loodusliku pärmi abil valmiv vein, seda on väike kümneliitrine pudel.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar