pühapäev, 14. märts 2010

Homme Udmurdimaale!


Asjad saavad pakitud. Homme 9.30 alustab Liinatsurade kuuene seltskond koos bussijuht Raivo ja tema pojaga teed Udmurdimaale. Lugesin just kokku - mulle on see 1980. aastast alates neljateistkümnes kord udmurte külastada. Ja mõned ekspeditsioonid on väldanud kalendrikuust kauemgi. Aga kunagi varem pole ma seal käinud ainult laulmise (esinemise) eesmärgil. Tõsi küll, liikudest ringi Eesti Rahva Muuseumi ja Udmurdi Koduloomuuseumi suhteliselt rahvarohkete ühiste ekspeditsioonidega, tuli nii mõnigi kord külaklubis või kultuurimajas rahva ees ka eesti ja udmurdi laule laulda.

Seekordse programmi kohaselt on esimene ülesastumine ette nähtud 17. märtsi õhtul Buranovos. Ehk näeme ka kuulsaid euromemmesid. Edasi on kavas mitmed kohtumised pealinnas Izhevskis (tudengitega, poistekooriga "Ingur" ja vana tuttava ansambliga "Tšiptširgan". 19. märtsil sõidame Jakšur-Bodjasse, kus samal õhtul on kontsert. 20. märtsil esineme Igra's rahvakunstifestivalil "Subboteja". Järgmisel päeval suundume tagasi lõuna poole - kõigepealt Bobja-Utša'sse, seejärel aga Alnaši rajooni Baiterjakovo külla, kus õhtul on kontsert. Tagasi kodu poole hakkame sõitma praeguse kava kohaselt 22. märtsi hommikul. Tundub olevat üsna tihe programm. Muidugi ööbitakse kõikjal, Izhevsk ja Igra välja arvatud, peredes. See muudab suhtlemise veelgi intensiivsemaks. Aga eks pärast reisi oleme targemad ja teame rohkem rääkida. Arvatavasti saavad kõik need kümme päeva olema üsna internetivabad. Kui tagasi jõuan, on "Maailmafilmi" festival juba täies hoos. Ja 25. märtsil 14.15 algaval seansil tuleb näitamisele meie "Seto saaja' 2009", mille inglisekeelsed subtiitrid reedeks valmis sain.



Kevadet ära ootamata hakkas meil õitsema teine ratsuritäht, veel uhkem eelmisest, mille õied nädala algul mälestuseks said.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar