neljapäev, 1. juuli 2010

Kanuu

Juuni eelviimasel päeval võtsin ette pika sõidu Haapsallu, et koju tuua Reveili kanuu. Enne olin asjatult üritanud kanuud hankida Tartust ja selle lähikonnast. Lemmatsi kandis asuvad Paadipoe nimelises ettevõttes (www.paadipood.ee) tegid töömehed suured silmad, kui kanuud küsisin. Kodulehel nad küll reklaamivad säärast veesõidukit, aga tootnud on neid mitme aasta jooksul vaid ühe, prooviks. "Rahvas tahab ju paate, mitte kanuusid. Kanuud on kanuumeeste jaoks," seletati mulle. Turu tänaval asuvas Wild Ridersis oli ka üks kanuu, mille kohta leti taga seisnud näitsik soovitas küsida poe taganurgas arvuriklahve klõbistava mehe käest. Dialoog kujunes lühikeseks. "Kui pikk see kanuu võiks olla?" - "Ma pole seda mõõtnud, tootja kirjeldust kaasa ei pannud." - "Kes on tootja?" - "See siinsamas Tartus tehtud." - "Mis ta hind on?" - "Üksteist tuhat." Sellise hinna eest mingit tundmatut kanuud ostma hakata... Paistis, et seal poes nad tegelikult midagi müüa ei tahtnudki.

Internetist leidsin veel ühe kanuupakkumise Pärnust ja siis saatsin igaks juhuks Reveili kontaktaadressil küsimuse, ega neil mõnda kanuud veel laos ole. Vastati, et paar iluvigadega eksemplari on, mida pole julgetud kellelegi pakkuda. Mõningase kirjavahetuse peale julgesin pika sõidu Haapsallu siiski ette võtta, meelitas ka väga soodne hind. Reveili (Primatek OÜ) juhataja ja vist ka üks väheseid töömehi Kaspar näitas kõik kanuu puudused ükshaaval kätte, kuid need tundusid nii ebaolulised, et tegime kauba ära. Üldse jäi kogu suhtlemisest Kaspariga väga meeldiv mulje - kogenud kanuutegija käe alt on tulnud kuue aasta jooksul juba üle tuhande veesõiduki. Kaspar julgustas mind ostma ka spetsiaalseid tugesid katuseraami tarvis, mille peal kanuu hästi püsib. Ja õigust rääkis - koduteel sõitsin lubatud kohtades ikka sajaga ka ja paat püsis hästi katusel. Kogu operatsioon võttis aega ca 8,5 tundi.




Eile sai vastne kanuu oma ristsed Elva jões, kus sai sõidetud Peedult Tõraverre ja tagasi ning pärast veel veidi. Tõravere tammini tuleb Peedu jalakäijate silla juurest Maaameti kaardi järgi mõõtes 3,5 km. Järgnevad pildid tegi Janika Oras.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar