kolmapäev, 8. juuli 2015

Vee peale

Ülehomme koidabki päev, mil maismaa mugav olemine tuleb vahetada laevaelu vastu. Kümnenda juuli hommikul annab Vassilissa Pärnu Jahtklubi kai äärest otsad ning suundub Kihnu, pardal see osa Liinat’surade summast, kes meresõitu nii väikese alusega ei pelga. Ettevõtmine on natuke eriline seetõttu, et peale mu enda on purjetamise kogemus vaid Petril ja Neemel. Hiljuti hirmutas reedene ilmaprognoos tuultega 8 – 14 m/s, aga õnneks on praegu väljavaated veidi paremad. Vihma, seda vast saame kaela ja veepritsmeid altpoolt ka, aga ehk ei tule päris hullu kangutamist.

Vassilissa mullu juuli lõpus Kihnu sadamas.

Kihnus algab reedel suur Mere Pidu, mis kestab pühapäevani välja, Liinat’surad peavad esinema laupäeva hommikupoolikul. Olen ikka omaette ette kujutanud, kuidas Vassilissa läheneb Kihnu sadamale, pardal kõlamas seto meestelaul. Kahjuks ei võimalda aluse suurus kõiki lauluvellesid kaasa võtta, isegi praegu Mere Peole mineva seitsme tsuraga oleks pardal hirmus ebamugav. Kui just ei juhtu soe tuulevaikne ilm ja mootoriga sõit. Aga seda pole loota.

Pühapäeval tuleb enamus tsurakesi mandrile tagasi, loodetavasti leiavad nad ka enam-vähem talutava võimaluse Pärnusse pääseda, kuid Vassilissa jätkab 13. juuli hommikul teed Tallinna poole. Meeskond vahetub osaliselt, Kihnus lahkub Peter ja liitub Mare, järgmises sadamas Kuivastus tuleb pardale Kadri. Sellise seltskonnaga loodame 17. juuli õhtuks Tallinna Lennusadamasse jõuda. Arvatav marsruut: 13. juulil Kihnust Kuivastusse, 14. juulil Kuivastust Heltermaale, 15. juulil Heltermaalt Dirhamisse, 16. juulil Dirhamist Lohusallu ja 17. juulil Lohusalust Tallinna.

Siis tulevad Tallinna Merepäevad ja üheksateistkümnenda juuli hommikul kõlab 58. Muhu Väina regati esimese stardi hoiatussignaal. Loodame oma grupis kenasti joone taga olla ning alustada sel kombel tagasiteed. Siis on pardal lisaks mulle Mare, Kadri ja Mikk. Regati ajakava: 19. juulil Tallinna ring, kohe pärast selle lõppu start pikimale etapile Tallinn – Kärdla. 21. juulil Kärdla – Kuivastu, 22. juulil Kuivastu - Roomassaare, 23. juulil Roomassaare – Pärnu. Sellega on Vassilissa tagasi kodusadamas. Regati lõpus on 24. juulil veel Sorgu ring, mille ehk samuti kaasa teeme, aga 25. juulil toimuva Pärnu lühiraja sõidu jätame vist ära.

Niisiis olen kümnendast juulist alates hulga päevi merel, ööd sadamates kai ääres. Eks näis, kuidas kõik õnnestub ja millist ilma antakse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar