pühapäev, 28. juuni 2009

Porose saar ja muu




Hotellis kadus ootamatult internett, seepärast istun avalikus netipunktis. Kirjutan kähku mõned read eilse ja tänase kohta. Eile käisime kolmekesi Porose saarel, kuhu on Ateenast veidi alla tunni sõitu suurema laevaga (tiiburiga vast vähem). Saar tundub kaardil tilluke punkt, aga tegelikult on ikka nii suur, et me selle ühest otsast kaugemale ei saanudki. Palavus ajas mitu korda ujuma, siis tutvusime kohalike antiiksete varemetega (ujumas käisime just nende külje all). Sai vaadatud ka praegust linna ja söömas käidud. Siis oligi juba õhtu. Täna oli Ateenas pärastlõunal 33 kraadi sooja, mina muidugi valisin just selle aja Akropoli otsa ronida. Seal pole ju üldse varju, kogu aeg oled päikese käes. Aga polnud vigagi, kerge tuuleke ka puhus. Jaksasin pärast isegi hulk aega Agoraal uidata (selle suletud osas, kuhu on tarvis piletit). Siis väike söök koos külma õllega (seekord Alfa) ja siis hotelli puhkama. Nüüd aga lähen Plakale (olengi juba selle servas) sööma. Loodetavasti saab hotellis ka netiühendus korda, siis panen mõned pildid üles. Head õhtut.

Südaööks on taas mingisugune netiühendus tekkinud. Lisan siis, et asja uurides selgus, et eilne saar polnudki Poros (mis asub Pireusest 58 km kaugusel), vaid hoopis Aegina (27 km kaugusel). Vot sulle pirukat. Aga Aegina mängis vanas maailmas Porosest (Calauriast) palju olulisemat rolli, olles 5 saj. e. Kr. Ateena rivaal. Linna taga Kolonnaks kutsutaval künkal on kesksel kohal umbes 520 e. Kr. rajatud Apollo templi varemed. Ateenlased saavutasid aastal 458 lõpliku võidu Aegina üle, misjärel selle tähtsus vähenes. Lisan ka mõned pildid.

Muuseas avastasin äsja, et mul on toas lutikad. See seletab mitmeid kahtlasi vereplekke. Ühe eluka tapsin igatahes maha.












1 kommentaar:

  1. Säh sulle siis Porost! Tallinna lähedal on saar nimega Aegna - küllap annab see tunnistust vanade eestlaste ja vanade kreeklaste tihedast läbikäimisest :)
    K.

    VastaKustuta