neljapäev, 29. aprill 2010

Laevaga mööda Lüükia rannikut

Tahtsin kangesti Olympose varemete ja Kimaera juurde pääseda, seepärast ostsin eile firmast nimega "Score travel" laevareisi. Mees, kes selle müüs, väitis et just täna sõidab grupp koos venekeelse giidiga laevaga sinna, kiitis kauneid vaateid, peatusi ja ütles, et 20 eurose hinna sees on ka lõunasöök laeval. Kahjuks pean nüüd kuulutama, et ärge seda firmat (aadress Kemeris Liman Caddesi 38 ehk üsna sadama juures) eriti usaldage. Tundub, et nende jaoks on peaasi sulle mingi reis müüa ja selle nimel siis vassitakse. Kõik oli muidu õige - ilus rannik, peatused, söök, aga Olympose lähedale see laev küll ei jõudnud. Tegemist oli kõige tavalisema lõbusõiduga mööda rannikut, mida ma muidu poleks vist ostnud. Kahtlemata oli hind õige, kuid see ei legaliseeri valet. Algul mõtlesin, et lähen pärast büroost läbi ja ähvardan nende kohta kõigis portaalides halvasti kirjutada, aga pärast viimast peatust imekaunis lahesopis ning jalutuskäiku selle kõrval oleval neemel, kuhu ma muidu poleks kindlasti sattunud, leebusin. Ei tasu tuju rikkuda, laevasõit oli tegelikult ka vahva.


Kemerit lahutab Çamyuvas järsk neem ja selles on suur koobas, mida muidugi kutsutakse Piraatide koopaks. Aga selles kandis on muidugi mereröövleid olnud ka.


Vaade Phaselisele merelt.


Paistab tõesti, et hulk varemeid on sellel metsasel künkal, kunagisel Akropolil, peidus.


Linnamüüri fragment lõunasadama lähedal.


Seda ilusat kohta kutsutakse Paradiisi laheks.


Ronisin võsast nõlva mööda kõrgele neemele, mida kattis ilus männimets. Teisel pool oli kallas kaljune ja avanesid uhked vaated. On näha, et mägede kohale hakkab kogunema äikesepilv.


Seisab üksi.


Siinsed männid peaksid olema kreeta männi (Pinus brutia) sugulased.




Kaldad paistavad olevat vulkaanilist päritolu.



Veel kord Piraatide koobas. Tagasiteel sõitsime sinna niipalju sisse, kui taglas võimaldas.


Karismaatiline laevamees - diskor, baarimees ja meremees ühes isikus. Lõi tantsu, lõbustas rahvast, ronis vanti mööda masti, tõi merest välja kellegi poolt pillatud päikeseprillid jne. Tore, kui inimesed teevad oma tööd mõnuga.


Tagasi linnas. Pilv on ka mägede kohalt alla vajumas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar